CASE DIN LEMN MASIV CILINDRIC

CASE PE STRUCTURA DIN LEMN

Uşi şi ferestre din lemn stratificat

Ferestre din lemn stratificat

Ferestrele din lemn stratificat produse de ALFA LEMN sunt realizate din lemn natural, răşinos sau stejar, triplu-stratificat ,folosind adezivi si materiale de finisaj ecologice.

Avantajul ferestrelor si in general al tamplariei din lemn stratificat consta in oferirea unui plus de “caldura” si estetica locuintei Dvs.

Rezistenta in timp este asigurat de calitatea ridicata a sticlei termoizolante si a materialelor folosite, la care se adauga protejarea cu lacrimare din aluminiu a zonelor mai expuse la factorii de mediu

Profilele sunt realizate din lemn masiv ,stratificat, obtinut prin incleiere cu adeziv rezistent la apa,din clasa D4 (import Germania si Italia)

Prelucrarea acestora se realizeaza pe o linie moderna de fabricatie folosind tehnologia si scule produse de firma Metal World Italia(http://www.metalworld.it/it/)

Finisajul usilor si ferestrelor se poate realiza in orice culoare in functie de optiunea clientului cu lacuri si vopsele

de cea mai buna calitate oferindu-I astfel un aspect placut si o rezistenta foarte mare in timp.

Feroneria care echipeaza ferestrele nostre este produsa de firma ROTO (http://www.roto-frank.com/ro/)garantata sa reziste 15.000 de cicluri inchis-deschis (la 3 actionari pe zi rezultand aproximativ 15 ani), asigurand o etansare perfecta si o fiabilitate mare.

Clase de rezistenta

Deoarece in Romania majoritatea patrunderilor prin efractie au loc prin ferestre si usi cu geam, dotarea cu o protectie contra patrunderii prin efractie realizata individual pentru fecare fereastra este foarte importanta. Elementele speciale de inchidere si alte componente de siguranta asigura posibilitatea de a stabili o protectie individuala contra patrunderii prin efractie pentru fecare fereastra sau usa.

Siguranta de baza: in cazul ferestrelor foarte greu accesibile siguranta de baza este sufcienta.

Clasa de rezistenta WK1: pentru ferestre greu accesibile. Protectie de baza impotriva incercarilor de efractie in forta precum lovire, saritura, opintire cu umarul (in special acte de vandalism). Este integrata si o protectie impotriva utilizarii de parghii simple.

Clasa de rezistenta WK2: pentru ferestre usor accesibile. Protectia ferestrei este astfel conceputa incat sa preintampine cazul in care spargatorul de ocazie incearca, cu ajutorul unor unelte simple precum surubelnita, cleste sau pana, sa forteze fereastra inchisa si incuiata.

Clasa de rezistenta WK3: pentru ferestre foarte usor accesibile. Protectie suplimentara impotriva utilizarii unei a doua surubelnite si a unei rangi cu gheare.

Feroneria Roto NT trece cu brio toate probele de rezistenta - de la clasa 1 la clasa 3 de rezistenta

Manerele pot fi de asemenea in intr-o gama larga de modele si culori , simple sau cu cheie .

Get neat CSS code with the new free online tool hosted by HTML Cleaner.

Geamul termoizolator este realizat din trei foi de sticla de tip LOWE4+FLOAT4+PLANITHERM4S+ARGON avand o grosime de 40 mm si un coeficient de k= 0.7 w/mpk confectionat din sticla produsa de Saint Gobain http://www.controlsolar.ro/ro/Saint-Gobain-Glass/

La cerere se pot confectiona geamuri termizolatoare avand in componenta lor sticla antiefractie de tip duplex.

ACCESORII

Glafuri interioare din lemn stratificat avand atat un rol estetic, definitivand practic fereasta, cat si rol functional, de protectie a peretelui.

Finisajul poate fi facut in orice culoare in functie de culoarea tamplariei sau cerintei clientului.

Glafuri exterioare din aluminiu au atat rol de protectie a zidului impotriva intemperiilor, dar pot contribui si la imbunatatirea aspectului fatadei.

Plase contra insectelor

Plase tip ramă cu balamale pentru ferestre şi uşi sunt realizate din profil de aluminiu prevăzut cu balamale, permiţând astfel deschiderea acestora înspre exterior.
Fixarea se face cu un sistem de închidere fiabil, acţionat din interior cu un mâner cu design plăcut

Plase tip rulou sunt construite cu caseta si ghidajele din aluminiu. Culorile standard pentru profilele de ghidare si caseta sunt alb si maro

Ridicarea si coborarea se fac astfel foarte usor, prin tragerea snurului de actionare

Obloanele din lemn sunt accesorii care, dincolo de scopurile pentru care au fost create, de protectie impotriva soarelui si de siguranta ,confera o eleganta aparte casei si pot aduce plus-valoare intregii locuinte din punct de vedere estetic ,

USI DE INTERIOR SI EXTERIOR DIN LEMN STRATIFICAT

Doar lemnul masiv poate da un stil special usilor si poate imbogati locuinta cu eleganta .

La ALFA LEMN stilul clasic se exprima traversand motive arhitectonice care sunt deasupra modei, fiind , de altfel ,in armonie cu timpul. Clasicul elementelor liniare ori al celor arcuite associate cu combinatii diverse , duce la cresterea valorii fiecarei incaperi .

O caracteristica importanta a usilor noastre este posibilitatea combinarii cu orice tip de mobile si orice tip de incapere.

SECTIUNE ORIZONTALA

SECTIUNE VERTICALA


Usi glisante din lemn , usi pliante

Usile glisante din lemn stratificat se deosebesc prin designul lor deosebit, usor de integrat in locuinte fiind un atribut al caselor moderne.

Acestea delimiteaza si separa discret diverse incaperi sau zone de activitate, contribuind totodata la marirea vizuala a spatiului.

Usi pliante

Usile pliante sunt construite pe baza unui sistem foarte simplu: un numar de usi asamblate prin balamale, care se deschid in lateral, sub forma unui acordeon. Acest sistem aduce beneficii importante: usile pot fi amplasate in orice loc din casa, creand astfel noi camere sau spatii.

Usile pliante din lemn sunt perfecte pentru o locuinta moderna, plina de stil.

MOBILIER DE GRADINA SI AMENAJARI EXTERIOARE DIN LEMN IMPREGNAT IN AUTOCLAVA

IMPREGNARE LEMN

Impregnarea lemnului este un procedeu de tratare a lemnului împotriva dăunătorilor naturali (ciuperci, insecte, mucegaiuri, etc.). În acest mod durata de viață a lemnului în contact cu exteriorul (aer, apă, pământ, etc.) crește până la 25 de ani față de 5 – 7 ani pentru lemnul netratat, în aceleași condiții de expunere.

SC ALFA LEMN SRL are în dotare două linii de impregnat lemnul sub presiune cu dimensiunile Ø 2 m x 20 m folosind procedeul vid – presiune – vid.

În urma acestui tratament lemnul absoarbe o cantitate mare de soluție ecologică denumită Bochemit Forte Profi creând o barieră între exterior și miezul netratat .

Avantejele acestui tratament sunt :

 • durabilitatea crește de 4 – 10 ori
 • importante economii de lemn
 • creșterea suprafețelor împădurite
 • ameliorarea mediului
 • evitarea riscului biodistrugerii lemnului pus în operă
 • posibilitatea finisării și colorării lemnului, soluția de impregnare devenind inertă chimic după fixarea ei în lemn
 • creșterea durabilității lemnului tratat
 • scăderea absorbției de apă în lemnul tratat

Produse din lemn impregnat :

 • stâlpi pentru rețele aeriene de electricitate și telecomunicații
 • traverse de cale ferată
 • elementele de rezistență a caselor din lemn, a mansardelor și a acoperișurilor
 • mobilier de grădină : cutii de flori, mese și scaune, placarea suprafețelor din jurul piscinelor, scări și trepte, garduri, chioșcuri, pergole, parasolare, etc.

MOBILIER DE INTERIOR SI AMENAJARI INTERIOARE DIN LEMN STRATIFICAT

TAMPLARIE DIN PVC SI ALUMINIU

Societatea ALFA LEMN SRL în colaborare cu SC ITACON SRL Suceava – lider al producției de tâmplărie din PVC – vă pune la dispoziție o gamă variată de ferestre, uși , rulouri și automatizări ale acestora.

Sisteme de profile :

1. STANDARD

Profil cu 5 camere de izolație termică, cu două chedere de etanșare și grosimea de

62 mm. Acest profil este ranforsat cu un profil din fier galvanizat de 1,5 mm pentru

ferestre și 2 mm pentru uși. Feroneria utilizată este de la firma MACO. Coeficientul

termic : 1,3 w/m²°k.

2. DESIGN

Profil cu 6 camere de izolație termică, cu două chedere de etanșare și grosimea de

74 mm. Acest profil este ranforsat cu un profil din oțel galvanizat de 1,5 mm pentru

ferestre și 2,5 mm pentru uși. Feroneria utilizată este de la firma MACO. Coeficientul

termic : 1,2 w/m²°k.

3. PREMIUM

Profil cu 6 camere de izolație termică având tratament calciu – zinc, cea mai bună

soluție pentru creșterea gradului de izolare.Feroneria utilizată este de la firma MACO.

Sunt disponibile într-o varietate de culori.

Utilizarea unei clapete de ventilație menține un echilibru corect între temperatură și umiditatea din cameră. Acest dispozitiv transformă ferestrele obișnuite în ferestre cu rol de ventilație astfel, în poziție deschisă deschisă, permite să ventileze camera cu un flux de aer din exterior controlat iar în poziție închisă protejează camera de apariția unui flux prea mare de aer exterior în timpul unei furtuni sau la vânturi puternice.

Această repoziționare a clapetei de ventilație se face automat.

De asemenea, vă punem la dispoziție o serie mare de pervaze de interior sau exterior.

Toate ferestrele și ușile noastre pot fi accesorizate cu plase antiinsecte.

Pentru exterior putem oferi două variante de obloane :

 • tip fereastră care se deschid spre exterior
 • tip rulou

SERVICII – UȘI DE INTERIOR

Vă oferim o gamă mare de forme , dimensiuni și culori pentru ușile de interior.

UȘI DE EXTERIOR

Ușile de exterior au o importanță deosebită deoarece trebuie să îmbine calitățile de izolare termică și fonică cu designul arhitectural al clădirii. Cu titlu informativ vă prezentăm în imagine câteva variante de uși de exterior.

UȘI GLISANTE ȘI UȘI PLIANTE

Variante de uși utilizate mai rar în situația în care ușile clasice nu pot fi utilizate. Numai sistemul oscilo – culisant permite obținerea unei izolații termice și acustice corecte.

UȘI DE GARAJ

Având un sistem de deschidere basculant sau rulant (uși secționate), în varianta din lemn sau în varianta din oțel vopsit , fiind furnizate de liderul mondial HORMANN.

GRINZI SI STALPI DIN LEMN DE ORICE DIMENSIUNE

Lemnul este un material indispensabil în industria construcțiilor. De la elemente de structură și rezistemță la placaje estetice lemnul este elementul de bază.

Lemnul de construcții poate fi masiv sau lamelar.

SC ALFA LEMN SRL are în dotare o linie de prelucrare de lemn cilindric putând executa piese cu diametrul cuprins între 6 cm până la 20 cm și cu lungimi de până la

12 m.

De asemenea, partener al SC ALFA LEMN SRL este și cunoscuta societate ABIES Prelucrarea Lemnului Roman , specializată în fabricarea grinzilor și stâlpilor lamelari.

Creșterea valorică a acestor produse se datorează faptului că SC ALFA LEMN SRL livrează numai produse impregnate în autoclavă care au o durată de viață de peste 20 de ani.

PELETE SI BRICHETE DIN LEMN PRESAT

Modernizarea centralelor termice pe lemn având rezultat creșterea randamentului termic la 60 – 80 % a dus nemijlocit la mărirea numărului de utilizatori. Totodată tehnologia de fabricare a peletelor și brichetelor din lemn comprimat s-a dezvoltat ajungându-se la nivelul la care, din punct de vedere economic, această afacere este profitabilă.

Utilizarea peletelor și brichetelor care au ca materie primă deșeurile și lemnul de categorie inferioară are următoarele avantaje:

 • micșorarea tăierii de lemn pentru foc
 • creșterea gradului de ecologizare a regiunilor cu exploatații
 • păstrarea unei anumite discipline în gestionarea deșeurilor
 • micșorarea presiunii asupra celorlalți combustibili utilizați în sistemul de încălzire

Societatea ALFA LEMN comercializează, la un nivel de preț competitiv în raport

cu calitatea, pelete și brichete fabricate în țările nordice ale Europei.